Hae tästä blogista

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Miten opponointi hoidetaan?

Kysymys: Hei, onko toisen ryhmän opponointia varten jotakin tarkempia ohjeita? Mitä asioita kehittämissuunnitelmassa erityisesti tulee arvioida? Kuinka laaja arvio tulee tehdä: onko kirjalliselle opponoinnille ohjepituutta?

Vastaus: Ei ole tarkempia ohjeita. Katsokaa ja kuntelkaa esityksiä. Esityksen jälkeen voitte ehdottaa kehittämistoimenpiteitä, esittää kysymyksiä ja tuoda esille mitä oli hyvää esityyksessä. Kehittämistoiminnassa positiivisuus, täsmällisyys ja määrätietoinen toiminta on tärkeä. Kaikkihan pitää positiivisista ja kannustavista kommentteista. Ei pääse pitkään negatiivisyydellä, syyttämällä tai sanomalla suoraan että huonosti meni. Jos työ on huono niin kyllä kaikki sen huomaa ja tietää, myös ryhmäläiset itse. Jos on puutteita niitäkin voi tuoda esiin tyyliin "Olisiko mahdollista kehittää tämä "asiaa..." vähän enemmän"? Usein yhteistyö ja kehittämistoiminta edistyy parhaiten, kun esittää kysymyksiä.

1 kommentti:

  1. Hei!

    Päivälle 8.12.2011 oli annettu ohjeistus "Tiimit esittelevät valitun kylän ja kehittämiskartoituksen tulokset toiselle ryhmälle". Lepaan aikuisryhmämme oli tuolloin opntojakson tuntien aikana tentissä, joten teimme tämän esittelyn omalla ajalla ryhmän Otalampi kanssa, ja kirjasimme tämän tiedon tiimitiedot-taulukkoon. Tiimin tilannekatsauksessa näkyy ettemme ole tehneet esittelyä etätunnilla, joten voimmeko edellisen perusteella muuttaa tämän tehdyksi?

    Entä tarkoittavatko sekä tuo tiimitietojen että tilannekatsauksen vertaisarvionti kuitenkin lopullisen työn arviointia? Meillä kun tiimitietoihin on kirjoitettu tuo kehittämiskartoituksen esittelyn arviointi.

    kyselee Karjalankosken ryhmä

    VastaaPoista

Allekirjoita viestisi, jotta tiedämme kuka kommentoi/kysyy!